۱۴۰۲ دی ۸, جمعه

0 تا 100 مشاوره کودکان زیر دو سال[اصول مهم+ویژگی های شخصیتی]

اهمیت مشاوره کودکان زیر دو سال

سن دو سالگی و یا سن کمتر از آن یکی از حساس‌ترین سن‌های کودکان به شمار می‌آید زیرا در این سن به علت افزایش میزان رشد بدنی و رشد شخصیتی، والدین باید به جز همراهی کودکان از جلسات مشاوره کودکان زیر دو سال استفاده کنند. شخصیت هر فردی در ۷ سال اول زندگی شکل می‌گیرد به همین جهت این هفت سال بسیار مهم است زیرا کودکان در سنین زیر ۲ سال به یادگیری رفتارهایی که از بزرگسالان می‌بینند می‌پردازند و نیاز است که پدر و مادر به یک سری عوامل توجه ویژه‌ای داشته باشند . مشاوره کودکان می‌تواند چه از لحاظ ذهنی و چه از نظر شخصیتی در رشد بهتر کودک موثر واقع شود و در تربیت صحیح کودک شما تاثیر بسزایی داشته باشد. خانواده نقش بسیار مهمی در شکل‌گیری شخصیت فرزند دارد و خیلی مهم است که پدر و مادر بتوانند با بهره‌گیری از جلسات مشاوره کودکان تمام ویژگی‌ها و شخصیت فرزند خود را بشناسند و با شناخت تمام شخصیت‌ها، خلقیات و احساسات کودک بتوانند رابطه بسیار نزدیکی با فرزند خود برقرار کرده و در نتیجه فرزند سرحال، شاد و از نظر روحی دارای سلامت کامل تربیت کنند. پس والدین در سنین زیر ۲ سال باید به فرزندشان توجه ویژه‌ای داشته باشند زیرا می‌توانند با اصول و رفتار مناسب به رشد درست کودک اضافه کنند. [elementor-template id="14818"]

ویژگی‌های شخصیتی کودکان زیر ۲ سال  

همانطور که در بخش بالا اشاره کردیم، کودکان در سنین کمتر از دو سالگی از تمامی افراد خانواده الگوبرداری کرده و با تجربیاتی که کسب می‌کنند به مرور زمان شخصیت کودک در این سن شکل می‌گیرد و نهادینه می‌شود. بنابراین هر کودکی ممکن است دارای خصوصیات اخلاقی منحصر به فرد خود باشد اما می‌توانیم این مسئله را بگوییم که :
  • بعضی از کودکان زودتر و بعضی دیگر از کودکان دیرتر از برخی از کلمات استفاده می‌کنند.
  • بعضی از کودکان زیادتر می‌خندند و زودتر با افراد صمیمی می‌شوند و برخی دیگر دیرتر.
  • بعضی از کودکان دارای فعالیت جسمانی بیشتری هستند و بعضی دیگر کمتر و....
به همین دلیل بعد از جلسات مشاوره کودکان می‌توانید از تفاوت‌های کودکان با یکدیگر آگاهی پیدا کرده و آگاهی بیشتری از فرزندان خود داشته باشید.

اهمیت توجه کردن به روحیات کودکان زیر ۲ سال

معمولا در جلسات مشاوره، روانشناس کودک تاکید بسیار زیادی بر توجه کردن والدین به تمام روحیات فرزند دارد. باید به این نکته توجه داشته باشید که هیچگاه نباید کودک را مثل بزرگسالان تصور کنید و از او توقع بالایی داشته باشید زیرا متاسفانه بعضی از والدین به علت باهوش بودن فرزند خود، او را بزرگتر از سن خود تلقی کرده و مانند افراد بزرگسال با او رفتار می‌کنند . کودک زیر دو سال دارای احساسات حساسی است اما نمی‌تواند تمام احساسات خود را ابراز کند پس باید این نکته را در نظر داشته باشید که کودکان با اینکه این توانایی ابراز کردن را ندارند اما می‌توانند متوجه تمام رفتارها و حرف‌های والدین و اطرافیان باشند و در خیلی از موارد مشاهده کرده‌اید که به راحتی از تمام افراد الگوبرداری و تقلید می‌کنند. به علت اینکه کودکان زیر ۲ سال توانایی درک کردن مسائل پیرامون خود را دارند توصیه می‌شود که والدین در هنگام نزاع، بحث و اختلافات نزد فرزند خود مشاجره نکنند زیرا ممکن است که در کودک تنش هایی ایجاد شود که باعث استرس در او شده و شخصیت وی را در آینده تحت شعاع قرار بدهد.

ویژگی‌های جسمانی کودکان زیر ۲ سال

در این سن بسیار مهم است که کودک بتواند بعضی از فعالیت‌های فیزیکی و حرکتی را به درستی انجام دهد. به عنوان مثال راه رفتن، بازی کردن با اسباب بازی‌ها، داشتن فعالیت و ...  

اصول موثر بر رشد شخصیت کودکان زیر ۲ سال

  • سعی کنید با صحبت کردن، کودک خود را تربیت کنید نه با نزاع!
  • سعی کنید خلاقیت کودک خود را پرورش دهید.
  • بعضی اوقات ساعاتی از روز را در کنار فرزندتان باشید.
  • سعی کنید با کودک خود همدل باشید.
  • به تمام احساسات و نیاز کودکتان توجه کنید.
  • هیچگاه او را با کودکان دیگر مقایسه نکنید.
  • از محبت فیزیکی غافل نشوید.
  • به او ابراز علاقه کنید.
  • به فرزند خود احساس امنیت بدهید.
  • مشورت کردن با کودک
 

تربیت کردن کودک بدون نزاع

بعضی از والدین هنگامی که کودکشان مرتکب اشتباهی می‌شود با او دعوا می‌کنند و سرش داد می‌زنند در حالی که با انجام دادن این روش کودک از اشتباه خود درس نمی‌گیرد بلکه دچار اضطراب و ترس شدید می‌شود و می‌تواند بر روی شخصیت کودک تاثیر بسیار منفی بگذارد.

رشد خلاقیت کودک

به والدین پیشنهاد می‌شود که برای رشد خلاقیت کودک خود از او سوال زیاد بپرسند و یا برای کودک داستان سرایی کنند.

گذراندن وقت با کودک

هر کودکی دوست دارد که با والدین وقت خود را سپری کند پس بهتر است والدین در طول روز زمانی را برای سرگرم کردن و بازی با کودک اختصاص دهند. در این صورت والدین می‌توانند ویژگی اخلاقی و رفتاری کودک خود را بهتر بشناسند . 8

همدلی با کودک

خیلی مهم است که والدین با کودک خود همدلی کنند و زمانی که به خاطر موضوعی ناراحت و یا هنگامی که خوشحال است و می‌خواهد خوشحالی خود را ابراز کند به جای منع کردن کودک بخاطر بروز احساساتش با او همراهی کنند. به این ترتیب کودک احساس نزدیکی بیشتری با پدر و مادر خود می‌کند و آموزش می‌بیند که تمام احساسات خود را به خوبی نشان دهد.

توجه کردن به احساسات و نیازهای کودک 

تمام کودکان دوست دارند که والدین به تمام نیازهای آنها توجه کنند و کودک زیر دو سال به علت احساسات بسیار حساسی که دارد باید والدین به تمام خواسته‌ها و احساساتش توجه کنند. شاید برخی از افراد فکر کنند که توجه به احساسات و یا نیاز، تنها از جنبه مالی می‌باشد در صورتی که نیازهای عاطفی کودک را کاملا فراموش میکنند.

عدم مقایسه کردن کودک با دیگران

زمانی که مادر و یا پدر فرزند خود را با افراد دیگر که هم سن او هستند و یا نیستند مقایسه میکنند تمام استعدادها و خلاقیت کودک را از بین می‌برند و موجب می‌شوند که کودک شخصیت،استعداد و ... خود را از دیگران پایین تر بداند. سعی کنید همیشه کودک خود را تشویق کنید تا این حس در فرزندتان بروز پیدا نکند.

محبت فیزیکی

هر فردی در هر سن و سالی دوست دارد که توسط پدر و مادر در آغوش گرفته شود و یا نوازش شود. هنگامی که پدر و مادر کودک را نوازش می‌کنند و در آغوش می‌کشند احساسات خوبی از سوی والدین به کودک می‌رسد و کودک محبت کردن را می‌آموزد.

ابراز علاقه به کودک

شنیدن کلمه دوستت دارم از جانب والدین می‌تواند بر دگر دوستی و خوددوستی کودک بسیار موثر باشد هر کودکی برای اعضای خانواده‌اش دوست داشتنی و عزیز است و تمام اینها می‌تواند بر رشد صحیح عواطف کودک بسیار تاثیرگذار باشد.

دادن احساس امنیت به کودک

هنگامی که کودک به راحتی بتواند تمام احساس خود را چه ناراحتی و چه خوشحالی را به راحتی با والدین ابراز کند و بتواند با آنها مثل دوستان صمیمی خود رفتار کند از آسیب‌هایی که ممکن است به روح و قلبش وارد شود جلوگیری می‌شود زیرا به این مسئله مهم دست پیدا می‌کند که آغوش والدین همیشه به رویش باز است و در هر زمان تمام احساسات واقعی خود را به آنها میگوید.

مشورت کردن با کودک

زمانی که والدین با کودک خود مشورت می‌کنند او را به عنوان عضو مهمی از خانواده پذیرفتند و در این صورت کودک احساس مفید بودن میکند و در نتیجه این کار، کودک صمیمیت بیشتری با پدر و مادر دارد.   سخن پایانی امیدوارم با خواندن مقاله فوق اهمیت مشاوره کودکان زیر دوسال را بیشتر درک کرده باشید و در هر زمانی که احساس کردید فرزند دلبندتان به مشاوره نیاز دارد در اسرع وقت این کار را انجام دهید. https://www.drshirinvalizadeh.com/0-%d8%aa%d8%a7-100-%d9%85%d8%b4%d8%a7%d9%88%d8%b1%d9%87-%da%a9%d9%88%d8%af%da%a9%d8%a7%d9%86-%d8%b2%db%8c%d8%b1-%d8%af%d9%88-%d8%b3%d8%a7%d9%84%d8%a7%d8%b5%d9%88%d9%84-%d9%85%d9%87%d9%85%d9%88%db%8c/?feed_id=2093&_unique_id=658eb02b02dac

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

استخدام پرستار سالمند: راهنمای کامل انتخاب بهترین مراقب برای عزیزان شما

  با افزایش سن، بسیاری از سالمندان به مراقبت و توجه بیشتری نیاز دارند. در این میان، استخدام پرستار سالمند یکی از بهترین گزینه‌ها برای کمک ب...