![](https://www.drshirinvalizadeh.com/wp-content/uploads/2023/12/Untitled-design-2023-12-18T111258.333.jpg)
در مشاوره، انتخاب
روانشناس رازدار بسیار مهم است و یکی از ارکان اخلاقی است زیرا مراجعه کنندگان از خصوصی ترین مسائل زندگی خود با
روانشناس خوب صحبت میکنند .راز داری فقط مختص به شغل روانشناسی نیست بلکه تمامی وکلا ، پزشکان و ... باید محرم اسرار افراد مراجعه کننده باشند اما شرایطی وجود دارد که میتوان رازداری را شکست.
[elementor-template id="14818"]
استثناهایی برای رازداری حرفه ای روانشناس
هنگام مطالعه روانشناسی، اساتید بارها و بارها قوانینی را که باید در زمینه رابطه درمانگر و بیمار رعایت شود برجسته می کنند. از جمله بسیاری از این قوانین، قرارداد محرمانگی است و البته منشور اخلاقی منعکس کننده این مجموعه قوانین است.
بیمار ما این حق را دارد که اطلاعاتی را که در اختیار ما میگذارند و هر اتفاقی که در زمینه درمانی رخ میدهد محرمانه باشد.البته شرایطی وجود دارد که در آن روانشناسانی که درمان را پیشنهاد می کنند باید اسرار حرفه ای را بشکنند .پس با ما همراه باشید تا ببینیم این موارد چه هستند!
چه زمانی باید به عنوان یک روانشناس، اسرار حرفه ای را شکست!
ابتدا باید درک کنیم که رازداری بخش بسیار مهمی از چارچوب درمانی است.بیمار می تواند کاملاً به شما به عنوان درمانگر خود اعتماد کند و هر چیزی که در جلسه مورد بحث و بررسی قرار می گیرد و انجام می شود محرمانه خواهد بود و پایه و اساس یک رابطه درمانی مثبت و سازنده را ایجاد می کند.
گفتنی است، شرایط استثنایی که منجر به شکستن رازداری حرفه ای روانشناس می شود به شرح زیر است:
-
آزار جنسی و جسمی
اما مواردی وجود دارد که دشوارتر از موارد دیگر است و درمانگر باید خود را فراتر از چارچوب درمان و اهداف آن قرار دهد.
آزار جنسی، جسمی و روانی بسیار رایج است. مشکل این است که سکوت و ترس معمولاً بر اکثریت افرادی که از آن رنج می برند غالب است. در مطب، کسانی که درمانگر را در شرایط سخت تری قرار می دهند، پسران و دختران هستند، زیرا مواردی وجود دارد که مشکوک به سوء استفاده جنسی می شوند.
وقتی درمانگر متوجه می شود که چنین آزاری اتفاق می افتد، وظیفه اوست که به والدین اطلاع دهد، اما اگر فرد آزاردهنده فردی از خانواده باشد و هیچ یک از آنها اقدامی در این مورد انجام ندهند، چه اتفاقی می افتد؟ این یک موضوع بسیار جدی است، زیرا اینجاست که ما باید آن رازداری را فراتر از چارچوب خانواده بشکنیم. این بستگی به کشوری دارد که در آن رخ می دهد، اما در بیشتر موارد،
روانشناس خوب باید بلافاصله آن را به سایر اعضای خانواده و مقامات مربوطه گزارش دهد . توجه داشته باشید، فقط در صورتی باید محرمانگی را فراتر از چارچوب خانواده بشکنید که هیچ یک از مراقبان کودک کاری برای جلوگیری از این وضعیت انجام ندهند.
-
بیماران خودکشی
یکی دیگر از موارد بسیار رایج در مطب مربوط به بیمارانی است که از افسردگی به ویژه افسردگی شدید رنج می برند. به طور خلاصه، کسانی که از اختلال افسردگی اساسی رنج می برند اغلب با ویژگی های خاصی مانند غمگینی، ناامیدی، از دست دادن انرژی، از دست دادن یا افزایش اشتها، مشکلات به خواب رفتن، و افکار یا اعمال خودکشی مراجعه می کنند.
این بیماران معمولاً در صورت عدم دریافت درمان روان درمانی کافی و عدم مصرف داروهای ضد افسردگی از روانپزشک دچار بحران می شوند. مناسبترین کار این است که وقتی متوجه ایدهها، برنامهها یا اقدامات خودکشی میشوید، با خانواده وی صحبت کنید و آنها را برای آگاهی از بیمار آماده کنید .
وقتی هیچ یک از اعضای خانواده از اینکه بیمار میخواهد خودکشی کند یا قصد خودکشی دارد، آگاه نباشد، چه باید کرد؟ در این لحظه است که باید قانون رازداری را زیر پا بگذارید و به والدین، خواهر و برادر یا نزدیکترین بستگان اطلاع دهید.
-
فرآیندهای قضایی
گاهی اوقات ما به بیمارانی رسیدگی می کنیم که توسط دادگاه یا نهادهای قضایی ارجاع می شوند . این بدان معنی است که شاید در مقطعی حضور ما در این فرآیند ضروری باشد، بنابراین رازداری حرفه ای را زیر پا بگذاریم.
موقعیت های زیادی وجود دارد که می تواند به این نقطه برسد و همه آنها روانشناسان را در موقعیت های پیچیده ای قرار می دهند. به همین دلیل پیشنهاد می کنم با توجه به چارچوب قانونی کشور قوانین را به خوبی بشناسید و مسئولیتی که روانشناسان بر عهده دارند را بدانید.
-
در موقعیت های پرخطر
هر موقعیتی که زندگی بیمار یا سایر افراد نزدیک به او را در معرض خطر قرار دهد (یا اگر مورد جدی باشد)، روانشناس یا روان درمانگر را مجبور می کند که این راز حرفه ای را بشکند، صرف نظر از اینکه این امر در چهارچوب یک فرآیند، قضایی است یا نه.
و در آخر....
درکل روانشناس راز دار یک اصل مهم در انتخاب روانشناس است و این موقعیتها بسیار خاص هستند و به همین دلیل رواندرمانگر برای محافظت و ارائه بهترین خدمات ، اسرار حرفهای را زیر پا میگذارد . در غیر این صورت روان درمانگر نباید این تعهد را زیر پا بگذارد.
https://www.drshirinvalizadeh.com/%da%86%d8%b1%d8%a7-%d8%a7%d9%86%d8%aa%d8%ae%d8%a7%d8%a8-%d8%b1%d9%88%d8%a7%d9%86%d8%b4%d9%86%d8%a7%d8%b3-%d8%b1%d8%a7%d8%b2%d8%af%d8%a7%d8%b1-%d9%85%d9%87%d9%85-%d8%a7%d8%b3%d8%aa%d8%9f/?feed_id=2023&_unique_id=6586c13135645
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر